Teendők 10-11 hónappal korábban – pörög a fogaskerék

Az ötletelés és nézelődés után a tettek mezejére kell lépnetek, hogy ne csússzatok le a kiszemelt lehetőségekről.

Bár az esküvő napja még távolinak tűnik, a legfontosabb döntéseket ilyenkor már papírra kell vetnetek.

 1. Vegyétek meg vagy béreljétek ki a ruhákat, és válasszátok ki a kiegészítőket! Sokat segít a döntésben, ha tisztában vagytok saját magatokkal és a testalkatotokkal.

  Csak olyan esetben vásárolj egy kisebb méretű ruhát, ha 1000 %-osan tudod, hogy bele is tudsz fogyni: nem minden ruhának tesz jót a folyamatos alakítgatás. Akár béreltek, akár vásároltok, válasszátok ki a hozzáillő kiegészítőket, mint például a fátyol, az uszály vagy a boleró.
   
 2. Foglaljátok le a ceremónia és a lakodalom helyszíneit! Ilyenkor már nem éri meg a helyszín kiválasztásával rizikózni: ha elfogadható távolságban van, elfér a násznép, rugalmasak a menüválasztékban, csapjatok le a számotokra legideálisabb helyszínre.

  Menet közben úgyis rengeteget alakíthattok a berendezéseken, a dekoráción és az apró, de számotokra lényeges elemeken.
   
 3. Jelentkezzetek be az anyakönyvvezetőhöz és a templomba! Egybekeléseteket polgári esküvőn törvényesíti az anyakönyvvezető, a templomban pedig Isten színe előtt tesztek hűségfogadalmat egymásnak.

  Az elmúlt években – főként a szabadtéri esküvőkön – divatossá váltak az úgynevezett esküvői szertartások, amelyek kevésbé formálisak és a szabályait ti alakíthatjátok. A polgári esküvő tehát kötelező, a többi szabadon választható. Így vagy úgy, de mindenhová be kell jelentkeznetek, időpontot kell kérnetek. Ha templomi esküvőt is terveztek, megeshet, hogy jegyesoktatásra kell járnotok, ez pedig hónapokig is eltarthat.

  Egy zseniális szertartásvezetőért kapkodnak a házasulandók, érdemes mielőbb megállapodni a stílusban hozzátok legközelebb álló segítővel.
   
 4. Béreljétek fel a szolgáltatókat! Oké. Volt pár hónapotok nézelődni. Biztosan megnéztetek több tucat esküvői fotó portfóliót, videót, meghallgattatok egy sor zenészt.

  Most itt az ideje, hogy pontot tegyetek ezeknek a részleteknek a végére! Ha megcsúsztok valamiért, akkor sincs dráma, hiszen van még időtök: de tudjátok, ezek is úgy működnek, mint a szerelem első látásra.
   
 5. Jelezzétek az esküvő dátumát a leendő vendégeknek informálisan e-mailben vagy az esküvői weboldalon! Ez egyelőre csak jelzésértékű, de fontos mindenkit időben tájékoztatni.

  Lehet, hogy egyesek a következő évi világ körüli útjukat tervezik arra az időszakra, amikor ti az esküvőtöket tartjátok. Nem lenne szerencsés, ha a lefoglalt nyaralások miatt nem tudna a násznép java része megjelenni az esküvőtökön.

  Ha még nincs véglegesített vendéglistátok, akkor az esküvői weboldalon jelezhetitek nagy napotok időpontját anélkül, hogy bárkit is megbántanátok.
   
 6. Ha a nagy napon szeretnétek a legjobb formátokat hozni, kezdjétek el kialakítani új és célirányos sportolási és szépségápolási rutinjaitokat!

Nagy szeretettel várunk Titeket a Vérteslovas Parkban egy esküvői helyszínbejárásra, melyet most a vírushelyzetre tekintettel, akár online is megtehettek!

Kérlek töltsétek ki az alábbi jelentkezési űrlapot és kollégánk keresni fog az időpont egyeztetéssel kapcsolatban!
Addig is jó készülődést.
Ígérem a Vérteslovas Parkban remekül fogjátok érezni magatokat!

Mi várunk Titeket nagy szeretettel!

 

Szerző: Hadarik Rita

Címkék

Hozzászólások