Osztálykirándulás szervezése szabadidőparkba

Alsótagozatos gyerekek osztályfőnökeként nem könnyű minden esetben megtalálni a módját annak, hogy élvezetessé tegyük a tananyag és az ismeretek átadását.

Egy osztálykirándulás azonban remek lehetőséget adhat arra, hogy játékos, de legalább is érdekes módon adjuk át a tudást, miközben számtalan kalandot élhetnek át a gyerekek és a tanárok is.

Egy szabadidőparkban töltött osztálykirándulás előnyei

Az osztálykirándulás megszervezése az osztályfőnök számára számtalan utánajárással, információszerzéssel, és szervezéssel jár.

Tudjuk, hogy egyszerre szeretnél élményeket adni a kis tanítványaidnak, miközben építő, tanító jellegű programokat is beleszuszakolnál abba a pár napba.

Ha mindezt egy személyben szeretnéd levezényelni, akkor le a kalappal előtted.

De nem feltétlen kell megőszülni egy olyan programban, amit normális esetben élvezni is lehet.

Összegyűjtöttük azokat az előnyöket, amik egy szabadidőparkot igazán vonzóvá tesznek az osztályfőnök, a szülők és a gyerekek számára egyaránt.

Biztonságos

A szabadidőpark egyik lényeges előnye, hogy nagy és őrzött területen fogadja a kalandéhes vendégeket.

also tagozatos ostálykirandulas

Egy parkban rendszerint rengeteg segítő dolgozik, akik sosem tévesztik szem elől a gyerekeket, így bátran ki lehet engedni őket a szabadba. Ezt a tanárok is élvezni szokták, hiszen így nem kell 0-24 órás biztonsági szolgálatban állniuk.

Program Kánaán

Egy szabadidő és élménypark kifejezetten arra szakosodott, hogy akár reggeltől estig biztosítsanak különféle és változatos programokat. Többnyire az osztálykirándulásra szánt kvóta szabhat csak határt annak, hogy mennyi szolgáltatást vesz igénybe egy osztály.

Természetesen nem kötelező programokkal megtölteni minden órát, hiszen ahogy már írtuk, egy élményparkban lehetőség van a szabad és kötetlen játékra is.

Érdemes alaposan megvizsgálni a szolgáltatások listáját, mert egy szemfüles tanár azonnal kiszúrja, hogy mik azok a programok, amibe egy kis tanulást is bele lehet csempészni.

Egy kemencés foglalkozás vagy bográcsozás nem csak jó buli, de bepillantást ad a konyhai eszközök használatába. Megismerkedhetnek egy-egy tájegységre jellemző ízekkel és hagyományokkal.

Megtapasztalhatják, hogyan alakulnak át a különféle alapanyagok, ha kombináljuk őket. Egy állatsimogató, vagy egy pusztakocsikázás a környezetismeret órán tanultakat mélyítheti el úgy, hogy a gyerekek észre sem veszik, hogy éppen tanulnak.

Hogyan néznek ki az állatok és a növények? Hogyan élnek, milyen testrészeik vannak?

A valós életben, a saját életkörnyezetükben látva könnyebben elsajátítható, mint egy száraz tankönyvből. A programlistát érdemes úgy összeállítani, hogy bővelkedjen az élményekben dúskáló kalandokban is.

Animátorok kísérik a programokat

Nyugodtan el lehet felejteni, hogy folyton buszra vagy vonatra üljön a csapat egy-egy érdekes program miatt, hiszen itt minden adott egy helyen. Ráadásul egy élményparkban minden foglalkozást animátorok vezetnek.

Az osztályfőnöknek nem kell kiképeznie magát mindenféle játékból és mesterségből, hiszen a szakképzett, vidám és mosolygós animátorok tenyerében van minden.

Akár hátra is dőlhet a kedves osztályfőnök, de megsúgjuk, a legtöbben ugyan úgy élvezik a mókát, mint a gyerekek.

Étel és szállás egy helyen

Mivel a szabadidőpark területén gyakorlatilag el lehet tölteni az osztálykirándulás minden percét, helyben tud az osztály minden étkezést elkölteni. Ezzel a komplex szolgáltatással órákat, sőt napokat és sok idegeskedést tudunk megspórolni az osztályfőnöknek, mert nem kell éttermek után sem keresgélnie.

A szabadidőparkok rendszerint technikailag is jól fel vannak szerelve. Ha van projektor, és kivetítő a szálláson, oszd fel az osztályt csapatokra, kapjanak projekteket a célállomással kapcsolatosan, amiket a parkban be tudnak egymásnak mutatni.

Amennyiben pedig szeretnétek a nagy kirándulást egy fergeteges bulival zárni, kérjetek egy különtermet, ha vannak hangfalak, akkor düböröghet a parti.

Hozzászólások