Osztálykirándulás. Ez történik, miután felvetted velünk a kapcsolatot.

Minden osztályfőnök keresi a megoldást, hova vigye gyermekeit osztálykirándulásra. Azon töri a fejét, milyen programokat ollózzon össze, amik érdekesek, de hasznosak is egyben, valamint logisztikailag is kivitelezhetők.

Aki már évek óta benne van ebben a folyamatban, tudja, hogy nem marad sok szabadideje a kirándulás szervezésére a mindennapi munka mellet. Szállásfoglalás, étkezések megtervezése programok kiválasztása, busz vagy egyéb közlekedési eszköz megtervezése: ezek mind ott sorakoznak a teendők listáján. A stresszről, ami a felelősséggel jár, már ne is beszéljünk.

Képzeld el magadban, hogy a szervezés és a lebonyolítás minden feladatát átadod valakinek

Több, mint 10 éve táboroztatunk. Jól bevált programjainkkal és működési modellünkkel mindenki maximálisan elégedett volt, aki csak bepillantást nyert Vérteslovas szellemiségébe.

Mivel tudjuk, hogy a lényeg a részletekben rejlik, összegyűjtöttük azokat a fő információkat, ahogyan mi dolgozunk.

Segíteni szeretnénk bepillantani munkafolyamatainkba és megmutatjuk, hogy nálunk nemcsak a gyerekek, hanem a kísérő felnőttek is átadhatják magukat a felhőtlen pihenésnek és kikapcsolódásnak.

Ez történik, miután felvetted velünk a kapcsolatot

Miután beérkezik hozzánk egy ajánlatkérés, megnézzük, hogy a jelzett időpontban van-e rendelkezésre álló kapacitásunk.

Ha nincs, más időpontokat javasolunk.

Az ajánlattevés szempontjából felgyorsíthatjuk a levelezgetést, ha már az elején tudjuk, hogy hány fővel, mekkora kerettel és milyen igényekkel rendelkezik az osztály.

Amennyiben a kért időszakban van szabad helyünk, a jelzett igények alapján javaslatot teszünk a szállásra.

Kisebb büdzsével a Jurtafalvát ajánljuk, mert árfekvésben ez a legolcsóbb. Ha az osztály magasabb komfortra vágyik, akkor a parasztházakat, vagy a Metzger házat kínáljuk.

Minden apartmanunk rendelkezik saját fürdőszobával, így akik nem szeretnének közös fürdőbe járni, azok számára ezek a legideálisabbak.

Imádjuk, amikor az osztályfőnök már a kapcsolatfelvétel elején megjelöli, milyen programokat szeretnének igénybe venni a szabadidőparkunkban.

Ezekről a weboldalunkon részletes tájékoztatást nyújtunk. Ha nincs konkrét elképzelés, az sem probléma, hiszen a korosztálynak megfelelően mi is tudunk tábortípusokat ajánlani.

A természetimádó csoportoknak az erdei iskolák szokták a legnagyobb élményt nyújtani. Az erdő-mező élővilága programban például a gyerekek imádják a nyomkereső játékokat és a mezőn szedett gyógyfüvekkel kevert szappanok készítését.

A kisállat bemutatókról már nem is beszélve. A kötetlenebb programokra vágyó csoportoknak az aktív játékainkat javasoljuk. Vérteslovas lelke pedig a lovas programok.

Miután fixáltuk a dátumot, a szállást, az étkezést (napi 5 étkezést biztosítunk helyben) és a programokat, elküldjük az ajánlatunkat.

Az ajánlatot addig tökéletesítjük az osztályfőnökkel egyeztetve, amíg mindenki számára meg nem találjuk az ideális megoldást.

Ezt követően postázzuk (és aláírva visszavárjuk) a szerződést és bekérjük az előleget, amivel az osztály lefoglalja magának a helyét.

30 nappal az érkezés előtt

30 nappal az osztály érkezése előtt egy megbeszélést tartunk a táboron belül.

Az animátorokkal egyeztetjük, ki milyen feladatokat lát majd el. Igyekszünk úgy kiosztani a teendőket, hogy minden kollégánk azt a megbízást kapja, amiben a legjobb és amiben a legnagyobb örömét leli.

Így garantáljuk, hogy Vérteslovason kiránduló osztályok maximálisan a legjobb élményben részesülnek.

Leellenőrzünk minden részletet, amit szerződésbe foglaltunk. Megrendeljük a programokhoz szükséges eszközöket, alapanyagokat és felkészülünk az étkeztetésre is.

7 nappal az érkezés előtt

Az osztálykirándulás első napját megelőzően 7 nappal korábban küldünk egy levelet, amiben kitérünk az előzetesen leadott létszámra, a megrendelt programokra.

Az osztályfőnök ekkor tudja még jelezni felénk, ha mondjuk a csoportból valaki ételallergiás és speciális étkezést igényel. Vagy más egyedi kérés merült fel, például kerekesszékkel is megközelíthető szobát, mosdót is igényelnek.

Az érkezés napján

Ugorjunk vissza egy pár órát az időben, hiszen az érkezés előtti estén még tartunk egy animátori értekezletet.

Meghatározzuk és időrendbe beosztjuk mindenkinek a feladatát, hogy ne ütközzenek a különféle programok a tábor területén.

Az érkezés napján mosolygós animátorunk várja az osztályt, és megmutatja a szálláshelyeket, segít a beköltözésbe, majd eligazítja a csapatot a programokkal kapcsolatosan.

Animátoraink minden feladatot levesznek a kísérő felnőttek válláról

Szülőként mi is tudjuk, hogy a tanárok emberfeletti türelemmel és odafigyeléssel tanítják gyermekeinket. Ezért nem is kérdés, hogy Vérteslovas nemcsak gyerek-, hanem tanárbarát is.

Nálunk az osztályfőnök és kísérői is maximális nyugalomban tölthetik el azt a pár napot, amit a kirándulásra szántak.

Animátoraink, ha igénylik, a nap 24 órájában lekötik és figyelemmel kísérik a gyerekek minden mozdulatát. Hisszük, hogy a tanároknak is jár az élmény.

Igény esetén arra is van lehetőség, hogy animátoraink a gyerekcsoportokkal együtt aludjanak, így a kísérő felnőttek nyugodtan pihenhetnek éjszakai is. Nem kell éjjel 2 órakor rendet tenni a szobákban, és kétségbeesetten a szülőket hívni, hogy beszéljenek már a gyerekük fejével. Mi megoldjuk!

A napirend szerint ötször biztosítunk étkezést (reggeli, uzsonna, ebéd, tízórai, vacsora).

Az étkezések között meghatározott rendben zajlanak a programok, melyeken a gyerekek a tanáraikkal együtt fedezhetik fel a játékos tanulás és a kikapcsolódás örömét.

Vérteslovas területén van büfé, ahol fagyit és mindenféle földi finomságot beszerezhetnek a játékban kifáradt vendégeink.

A tábor vezetője mindig nagy szeretettel invitálja a kísérőket az irodába, ahol egy finom gőzölgő kávé mellett lehetőség van a beszélgetésre, egymás megismerésére.

Bár a tábor minden szeglete a biztonság jegyében van kialakítva, ettől függetlenül történhetnek kisebb balesetek.

Szerződött egészségügyi partnerünk, ha kell, öt perc alatt megérkezik, és ellátja a kis betegeket.

Megkönnyíti a munkánkat, ha előre jelzik számunkra, ha a csoportból valaki allergiás, vagy egyéb betegsége van. Így mi is fel tudunk erre készülni.

Fizetés

A kirándulás végszámláját a valós teljesítés alapján a táborozás alatt bármelyik nap átveheti az osztályfőnök az irodában.

Ha például egy szabadtéri program eső miatt elmarad, akkor annak nem számítjuk fel a díját.

Amennyiben kevesebb a létszám, mint a foglaláskor, mert páran lebetegedtek, akkor annyival csökken a táborozás végösszege.

Utolsó nap Vérteslovason

Az általános szerződés értelmében a szállásokat 10-11 óra között hagyják el a gyerekek.

Előtte egy kiadós reggelivel indítjuk a napot.

Mivel erre a napra már nincs ebéd, ekkorra javasoljuk a kemencés foglalkozást.

A kisült kenyérlángosokkal szinte mindenki maradéktalanul jól lakik, és nem üres hassal indul haza.

Természetesen van lehetőség hosszabbra nyújtani az utolsó napot (17 óráig), ezt a szerződés írásakor fixáljuk. Ilyenkor az ingyenesen igénybe vehető szabadtéri eszközeink használatát javasoljuk, például a csúszdás medencét.

Vérteslovasról a gyerekek élményekkel megpakolva, a tanárok pedig kipihenve és nyugodtan térnek vissza a hétköznapokba.

Ön is ilyen osztálykirándulásról álmodik? Vegye fel velünk a kapcsolatot, majd dőljön hátra, mert mi minden terhet leveszünk a válláról, és boldogan élvezheti tanítványaival a kirándulás minden percét!

Szerző: Hadarik Rita

Címkék

Hozzászólások