Legénybúcsú szervezése 9 lépésben

Legénybúcsút szervezel? Először is arról szeretnénk megbizonyosodni, hogy jó helyen vagy-e.

Szerintünk igen, de ha még hezitálsz, hogy többet megtudj Vérteslovasról és az itteni legénybúcsús lehetőségekről, akkor segítünk neked egy kicsit a döntésben.

Összegyűjtöttük a legfontosabb teendőket, hogy örök emlék maradjon számodra ez a nap is.

9 tipp a felejthetetlen legénybúcsúhoz

1# Dátum kiválasztása

Ez az egyik legfontosabb feladatod.

Idejében foglald le a helyszínt, mert a jó helyekre gyorsan lecsapnak. Ne várd meg, amíg már késő. Lehet, azt hiszed, ráérsz még, de hidd el, az idő rohan, és a feladatok nem várnak.

A legénybúcsúkat általában közvetlenül a nagy nap előtt (tudod, ahol a menyasszony is jelen van, és kimondjátok az igent) szokás megtartani.

Nem érdemes azonban az utolsó pillanatra halogatni, mert könnyen megeshet, hogy úgy jártok, mint a Másnaposok című film hősei.

Az ideális időpontot nagyjából két héttel az esküvő előtt érdemes betervezni.

2# Ellenőrizd, hogy mindenki ráér-e

A korai időpontfoglalás egyik nagy előnye, hogy mindenkivel tudsz időben egyeztetni.

Készülj fel arra, hogy aki már elígérkezett máshova, az nagy valószínűséggel nem fog mindent felrúgni, ha te az utolsó pillanatban értesíted.

Bármilyen izgalmas és őrületes legyen is a legénybúcsúd.

Próbálj meg mindenre felkészülni és gondolni. Lesz-e a tervezett dátumon valamelyik barátodnak születésnapja, családi elkötelezettsége, esetleg lesz-e azon a napon valamilyen nagy mérkőzés, amiről nem akar a csapat lemaradni.

Igyekezz előre egyeztetni minden résztvevővel, majd döntsd el, hétköznap vagy hétvégén, és pontosan mikor legyen a bulid.

3# Válaszd ki és foglald le a helyet

Egyáltalán nem mindegy, hol és milyen formában tölti a vőlegény a szabadságának utolsó napjait.

Sok lehetőség közül választhatsz. A hely megválasztásakor el kell dönteni, hogy a személyiségedhez leginkább passzoló programot választod, vagy kilépsz a komfortzónádból, és kipróbálsz valami egészen újat.

Fontos tudnod, hogy egy fergeteges estét szeretnél csak a barátaiddal, vagy egy egész hétvégére elvonulnál, hogy méltón megünnepeld a „szabadságod” búcsúztatását.

Ha egy egész hétvégés programban gondolkodsz, és vegyítenéd az aktív kikapcsolódást retro tevékenységekkel, keress minket bátran. Segítünk!

4# Határozd meg a költségvetésed

Az, hogy ki fizeti a bulit, egy „kényes” kérdés.

Nem mindenkinek dagad a pénztárcája, főleg, ha esküvőre készül. Javasoljuk, hogy üljetek össze, és beszéljétek meg, ki állja a költségeket.

A vőlegény, vagy mindenki beleadja a maga részét. A barátok részéről szép gesztus lehet, hiszen így megmutathatják neked, mennyit jelentesz számukra.

Érdemes olyan programot és költséget meghatározni, ami senkinek sem kellemetlen.

5# Tervezzétek meg, mit fogtok csinálni

Az ártól függetlenül számtalan programot tudunk ajánlani a népszerűtől a csodálatosig. Szabadidőparkunkban sokféle tevékenység közül tudtok választani. Például:

  • Pusztakocsikázás
  • Suttogó bemutató
  • Lovaglás
  • Kemencés, bográcsozós lakoma
  • Diszkó
  • Nyáron csúszdás medencézés
  • Tematikus csapatépítő programok (pusztaolimpia, kincsvadászat stb.)

6# Készíts check listát a résztvevőkről

Tudjuk, hogy a férfiakból harapófogóval kell kihúzni sokszor a döntő választ, de ne hagy magad.

Addig üsd a vasat, amíg forró, és kérj mindenkitől visszaigazolást. Ha úgy döntötök, hogy közösen dobjátok össze a buli árát, akkor előleget is kérj be.

Miért is? Hát elég kellemetlen lenne, ha az utolsó pillanatban derülne ki, hogy a csapat fele mégsem jelenik meg, te pedig lefoglaltál egy egész hétvégét programostól és szállásostól.

7# Tartsd a frontot, legyetek napi kapcsolatban

Mondjuk úgy, hogy „presszionálni”, azaz motiválni tudod a barátaid, ha létrehozol egy messenger vagy egy viber csoportot.

Ezen keresztül minden apró részletről be tudsz számolni, és biztos lehetsz abban, hogy nem hűl ki az érdeklődés, és senki sem marad le a fontos információkról.

8# Legyen egy eszközlistád

Készíts listát arról, hogy mire lesz szükségetek a legénybúcsú alatt, amit a kibérelt hely nem tud biztosítani, vagy magatok szeretnétek megoldani.

Sajnos a tudomány szerint is az emberi elme átlagosan 7 +/-2 információt képes egyszerre megjegyezni, ezért legyen inkább egy listád, amin kipipálgatod, mivel vagy meg.

Kínos lenne, ha a legénybúcsú alatt derülne ki, hogy otthon maradt egy fontos kellék vagy a 100 éves whiskey, amivel hónapokon keresztül kérkedtél.

9#

Ha úgy érzed, ez a sok feladat túl nagy kihívás számodra, keress fel bennünket, és megszervezzük a felejthetetlen legénybúcsúd. Vérteslovason meghitt, baráti hangulatú, csapatépítő jellegű programokkal és kikapcsolódási lehetőségekkel várunk.

Hozzászólások