Két hónappal az esküvő előtt. Íme a legfontosabb teendők listája!

Az esküvői feladatok szervezése lassan a finisbe ér, és a kitűzött dátum már érezhető közelségbe került. Még két hónap, és felhúzzátok egymás ujjára a gyűrűket, de addig még van pár teendő, amiket el kell végeznetek, hogy minden gördülékeny legyen a nagy napon.

1# Meghívók kiküldése

Az etikett szerint 8 héttel az esküvő előtt illik kiküldeni a hivatalos meghívókat (külföldi vendégek számára 12 héttel korábban). A meghívókkal együtt érdemes kinyomtatni az ültető kártyákat, a menüket, a programlistát, a köszönőleveleket is, mert így nagy eséllyel kedvezőbb árakat kaptok.

Elsőként készíttessetek egy-egy mintadarabot minden nyomdai anyagból, és lehetőség szerint olvassa el őket több ember is.

Több szem többet lát! Inkább, mint hogy hibás szöveggel, vagy egy elírt névvel menjen ki a meghívó.

Ha mindent rendben találtok, ne várjatok tovább. Nyomtassatok ki mindent, és már repülhetnek is a meghívók a násznépnek.

2# Ruhapróbák, a kiegészítők megvásárlása, sminkpróba

Az utolsó 8 hét java része a ruhaszalonra és a próbákra fókuszál. Az első nagy próbára vigyél magaddal egy megfelelő magasságú cipőt, és egy a ruhához passzoló fehérneműt, hogy lehessen mihez viszonyítani.

Ilyenkor még lehet a ruhából bevenni, kiengedni, felvarrni, igazítani.

Az utolsó két hónapban már igyekezz stabilan tartani a súlyod, hogy a végső finisben ne merüljön fel semmilyen kellemetlenség a mérettel kapcsolatosan.

A második ruhapróbát rendszerint 4 héttel a nagy nap előtt szokás tartani.

Ilyenkor már a ruhának tökéletesen kell állnia rajtad. Jó esetben. Ez az a pillanat, amikor már viheted magaddal a végleges cipőt, a kiegészítőket és az ékszereket. Ezekkel kombinálva már jóval könnyebb fátylat vagy uszályt is választani a ruhához.

Vintage esküvő helyszín

Ebben az időszakban mindenképp legyél túl a frizura- és sminkpróbán is, és biztosítsd be magad afelől, hogy a kiválasztott szépítők garantáltan ott legyenek a nagy napodon.

Ebben a pár hétben a vőlegény ruhája és kiegészítői is legyenek beszerezve, gondosan ügyelve arra, hogy harmóniában legyen a menyasszony megjelenésével. Igaz, hogy a vőlegény nem láthatja az arát az oltár előtt, finoman lehet azért jelezni, hogy milyen irányt képviseljen az öltözete.

A szekrényben álljon a cipő, a zokni, a mandzsetta gombok, az óra stb.

Könnyebb a dolgotok, ha már az esküvőszervezés elején megegyeztek egy stílusban, a színekben, így garantáltan nem nyúltok mellé.

3# Kiegészítők beszerzése

Ha lesznek koszorúslányaitok, és vőfélyeitek, akkor az ő kiegészítőikről sem árt már ebben a szakaszban gondoskodnotok. Ha van valamilyen különleges elképzelésetek, amiket szeretnétek, hogy a tanúitok viseljenek, azt bizony nektek illik beszereznetek.

4# Külföldi nászút véglegesítése

Ha úgy döntötök, hogy egy egzotikus és romantikus külföldi helyet választotok a nászutatokra, akkor 2 hónappal az esküvő előtt van még tennivalótok ezzel is.

Ha az adott országba csak oltással léphettek be, bármennyire is ódzkodtok tőle, a szurin túl kell esnetek. Gyűjtsétek össze a szükséges hivatalos iratokat. Ha a kiválasztott országba csak útlevéllel lehet bejutni, ellenőrizzétek le az okmányaitokat, nehogy a repülőtéren érjen a meglepetés benneteket.

További feladatok:

  • Kezdjétek el írni a fogadalmi szövegeteket. Ha szeretnétek.
  • Beszéljétek át a ceremónia részleteit a hivatalnokokkal.
  • Készítsetek a programról egy beosztást, és küldjétek ki minden szervezőnek, szakértőnek, aki részt vesz a nagy napon (fotós, videós, sminkes, vőfély, szertartásvezető, cateringes stb.).
  • Szerezzetek be a menyasszonynak valami újat, valami régit, valami kéket, és valamit kölcsönbe.
  • Kezdjétek el szervezni a lánybúcsút, és a legénybúcsút.
  • Vegyétek meg, vagy készítsétek el a vendégek ajándékait.

Nagy szeretettel várunk Titeket a Vérteslovas Parkban egy esküvői helyszínbejárásra, melyet most a vírushelyzetre tekintettel, akár online is megtehettek!

Kérlek töltsétek ki az alábbi jelentkezési űrlapot és kollégánk keresni fog az időpont egyeztetéssel kapcsolatban!
Addig is jó készülődést.
Ígérem a Vérteslovas Parkban remekül fogjátok érezni magatokat!

Mi várunk Titeket nagy szeretettel!

 

Címkék

Hozzászólások