Esküvői teendők 4-5 hónappal a nagy nap előtt – kezdődnek az utolsó simítások

A válasz Igen, gyűrűk kipipálva, a szemekben tűzijátékként ragyog a boldogság. Az esküvő napja viszont vészesen közeleg, a feladatok listája még mindig hosszú, a levegőben izzik a feszültség.

4-5 hónappal az esküvő előtt felgyorsulnak az események és a tennivalók.

Az esküvői tervező listával azonban szórakoztatóbbá és stressz mentesebbé tehetitek az előkészületeket.

Szervezzétek meg a vendégek szállítását

Honnan tudjátok, hogy szükségetek van erre? Ha az esküvő szervezése során felmerül a meghívandó vendégek körében a kérdés, akkor bizony foglalkozni kell a szállítással is.

Vélhetően sokan megoldják majd maguk az utazást, de azokra is gondoljatok, akiknek nincs autójuk, vagy túl idősek ahhoz, hogy egyedül vágjanak egy hosszú útra.

Egyszerű a dolgotok, ha egy környékről hívjátok meg a násznépet, mert akkor buszbérléssel egy csapásra megoldott a kérdés. De már az is nagy segítség lehet, ha leszervezitek, ki kit visz majd magával. Fontos, hogy minden érintett tudjon a részletekről, és ne csak a ti listátokon legyen kipipálva a feladat.

Fixáljátok a vendégek számát

A szervezés ennek a szakaszában már tudni kell, hogy hány főre béreltek rendezvényhelyszínt és vacsorát.

Nem érdemes tovább halogatni, kit mire hívtok meg. Legyen kész a két lista: azoké, akiket csak a ceremóniára invitáltok, és azoké, akik a vacsorára és a lagzira is hivatalosak.

verteslovas eskuvo helyszin

Foglaljátok le a nászutat

Nincs mire várni, az álom utazást idejében érdemes lefoglalni. A korai foglalásnak számos előnye van.

Egyfelől egy pipával több lesz a ’to do” listátokon, megnyugodhattok, másrészt kifoghattok egy kedvező ajánlatot, amivel némiképp csökkenthetitek a kiadásokat is. Foglaláskor jelezzétek, hogy nászutasok lesztek, így egy kis szerencsével még jobb szolgáltatást, vagy árat kaphattok.

Ha valamilyen exotikus helyre mentek, szükség lehet oltásokra, illetve papírokra, amikhez szintén idő kell. Külföldi utazás esetében ne feledkezzetek meg a repülőjegyekről sem.

Rendeljétek meg az esküvői tortát és a süteményeket Az esküvői torta ízének kiválasztásakor ne akarjatok mindenki kedvére tenni! Ez a ti napotok lesz, és a ti tortátok.

Nektek kell, hogy ízben és formában tetsszen. Ha viszont különleges tortára vágytok, olyan cukrásztól, akinek be van hónapokra előre táblázva a naptára, már ilyenkor rendeljétek meg a tortát és a süteményeket is.

TIPP: az aprósütemény mennyiség kiszámolására többféle módszer létezik, az egyik legáltalánosabb, amikor kiló/főre kalkulálnak. Általában 10 főre számolnak 1 kilogramm aprósüteményt fajtánként.

Vagy meghatározzák, hogy fejenként 10-15 dkg aprósüteménnyel készülnek. Ha a mulatozás az éjszakába nyúlik, akkor érdemes többet rendelni, hiszen tudjuk, hogy egy-egy falat akár életmentő is lehet a lagziban. Erre a mennyiségre számoljátok rá külön a fogadásra szánt pogácsamennyiséget is.

Rendeljétek meg a virágokat

Esküvő szezonban a virágosok épp olyan telítettek, mint a cukrászok. Ha már megvan a helyszín, a ruha, a stílus, akkor ebben az időszakban fixáljátok a virágossal a menyasszonyi csokrot, és minden virágdekorációt, ami a ceremóniához és a fogadáshoz kellhet.

Ha vidéki esküvőt tartotok, érdemes a helyszín környékén keresni dekorost, hiszen a virágok sérülékenyek, és nagy eséllyel nem bírnának ki egy nagyobb utazást.

Vértreslovason dekorációs partnerünk a Siblings Wedding&Art csapata, akik megvalósítják, amit megálmodtatok.

Vásároljátok meg a ruha kiegészítőket is

Már a lényegi feladatokat kipipáltátok. Tudjátok, milyen stílusú lesz az esküvő, így minden akadály elhárult, hogy beszerezzétek a szemet kápráztató apró kiegészítőket is. Fontos, hogy a vőlegény és a tanúi is fessen mutassanak, ezért az ő megjelenésükre legalább akkora figyelmet fordítsatok, mint a menyasszonyéra és a koszorúslányokéira.

A férfiak vonulnak be először, ezért nem mindegy, milyen hatást keltenek. Tiara, fülbevaló, lánc, cipő legyen meg a menyasszonynak, és ne feledkezzetek meg a vőlegény nyakkendőjéről, mandzsetta gombjáról, órájáról, cipőjéről se.

Nagy szeretettel várunk Titeket a Vérteslovas Parkban egy esküvői helyszínbejárásra, melyet most a vírushelyzetre tekintettel, akár online is megtehettek!

Kérlek töltsétek ki az alábbi jelentkezési űrlapot és kollégánk keresni fog az időpont egyeztetéssel kapcsolatban!
Addig is jó készülődést.
Ígérem a Vérteslovas Parkban remekül fogjátok érezni magatokat!

Mi várunk Titeket nagy szeretettel!

 

Címkék

Hozzászólások