Esküvői teendők 1 hónappal a nagy nap előtt

Egy esküvő megszervezése hónapokat, akár egy évet is igényelhet, és megszámlálhatatlanul sok teendővel jár együtt.

Hogy megkönnyítsük a feladatotokat, készítettünk egy egész évre szóló ellenőrző listát, amit részekre bontva is kidolgoztunk. Így mindig tudhatjátok, milyen feladatokat kell megtenni, hogy ne csússzatok el az idővel.

Ebben az írásunkban azt foglaltuk össze, hogy milyen esküvői teendők várnak rátok 1 hónappal az nagy nap előtt.

Ne feledd! Minden párnak más és más elképzelései vannak az esküvőjükről, így megeshet, hogy lesz ebben a listában olyan, ami benneteket nem érint és olyan is, ami szerintetek kimaradt. Ez egy általános ellenőrzőlista, ami a legtöbb esküvőre jellemző teendőket foglalja össze.

Esküvői teendők 1 hónappal a nagy nap előtt

1/ Tartsd meg a smink- és frizurapróbát! Találd meg azt a stílust időben, ami te vagy, és ami a ruhádhoz is tökéletesen passzol.

2/ Készítsd elő az esküvő hétvégéjére tervezett ruhákat is (vendégek fogadására, a lakodalom utáni reggelihez stb.)!

3/ Legyen előkészítve a vőlegény esküvői ruhája minden kiegészítővel együtt! Figyeljetek arra is, hogy a vőfélyek öltözete is meglegyen már ekkor!

4/ Szerezzétek be és véglegesítsétek a köszönőajándékokat a szülők, a koszorúslányok, a vőfélyek és a vendégek számára, ha terveztek ilyet!

5/ Gyakoroljátok be a szertartás alatti fogadalmakat, és tartsatok ceremónia próbát, ha ez is része lesz a polgári esküvőtöknek!

6/ Vásároljatok, béreljetek, vagy saját kezűleg készítsetek játékokat az esküvőn résztvevő gyerekek számára.

7/ Egyeztessetek a zenésszel, véglegesítsétek a zeneszámokat, amiket hallani szeretnétek az esküvő napján (beleértve a bevezetőt, az első táncot, a szülői táncot, a tortavágó és az utolsó dalt is)!

8/ Nyomtassátok ki a végleges programlapokat, menü-, ültető- és asztalkártyákat, valamint minden nyomtatott papírt, amire szükség lesz a nagy napon!

9/ Küldjetek köszönőlevelet mindenkinek, akiktől már előre megkaptátok az ajándékot!

10/ Ellenőrizzétek, hogy minden vendégnek rendben van-e a szállásfoglalása!

11/ Ha eddig nem tettétek meg, vegyétek meg vagy vegyétek át a készíttetett a karikagyűrűket! Ne felejtsétek el megnézni a méreteket és a feliratokat, hogy minden passzoljon!

12/ Készítsetek egy forgatókönyvet az esküvő napjára! Küldjétek el mindenkihez, akik a parti szervezésében részt vesznek, a koszorúslányoknak, a vőlegény tanúinak és a közvetlen családtagoknak is!

13/ Rendeljétek meg a borokat, alkoholokat, amennyiben ez nem része a vacsora szerződésnek!

14/ Szervezzétek meg, ki fog a nászutatok alatt vigyázni a háziállatokra, ki locsolja a virágokat stb.!

15/ Készíttessétek el a házassági szerződést, amennyiben ehhez ragaszkodtok!

Végül, de nem utolsó sorban eljött az ideje a legény- és lánybúcsúnak is. Használjátok ki a szórakozást és az önfeledt bulizást, hiszen még sok feladat vár rátok az elkövetkezendő hetekben!

Szerző: Hadarik Rita

Címkék

Hozzászólások