Elköteleződést erősít a céges nyári gyerektábor

Az aktuális munkaerő-piaci tendenciák figyelembevétele mellett a vállalatok egyik legnagyobb kihívása a munkáltatói márkaépítés és a dolgozók lojalitásának növelése.

Ez az általános irányvonal közvetlenül illeszthető ahhoz a társadalmi felelősségvállaláshoz, ami a családok segítését szorgalmazza, akár a közel 10 hetes nyári szünet kivitelezésében is.

Egyre több vállalat ismeri fel, hogy elköteleződést erősít a céges nyári gyerektábor szervezése, ami óriási terhet tud levenni a dolgozó szülők válláról.

A családok 70 %-nak gondot okoz a nyári szünet megszervezése

Egy korábbi felmérés szerint a munkavállalók 70 %-a olyan helyen dolgozik, ahol komoly fejtörést és logisztikát igényel megoldani a 10 hetes nyári vakáció kitöltését.
 
A megkérdezett szülők átlagosan 14 nap szabadságot tudnak nyáron kivenni, ám ennél legalább 10 napnál többre lenne szükség.
 
A helyzetet nehezíti, hogy a legtöbb esetben a szülők külön-külön veszik ki a szabadságukat, azaz beosszák a gyerekfelügyeletet egymás között. Ennek az a negatív hozadéka, hogy a család nem tud együtt lenni, elmaradnak a közös élmények, és a férfi-női kapcsolatok is sérülnek.

A családbarát vállalatoknál jobban megbecsülik a munkát

Az egyébként ultra hatékony anyukák ebben az időszakban feszültek, láthatóan sokat kalandozik el a gondolatuk, aggódnak. Elégedetlenek, és bűntudatuk van, hogy nem tudnak elég időt és figyelmet szentelni a gyerekeikre.

A családbarát vállalatoknál dolgozók elmondásaik szerint nagyra értékelik a munkaadójuk törekvéseit a családok ilyen jellegű támogatása miatt. Jobban megbecsülik a munkahelyüket, elégedettebbek, kiegyensúlyozottabbak, ami szemmel látható az elvégzett munka minőségén is.

Egyre több vállalat támogatja a nyári táborok finanszírozását

A nyári gyerektáborok szervezése és támogatása a multikra és az állami szektorra jellemző leginkább, és ez a tendencia szerencsére folyamatos növekedést mutat.
 
A cégek felismerték, hogy a dolgozók ilyen jellegű támogatása boldogabb családokat és lelkesebb munkakedvet teremtenek. Óriási terhet vesznek le így az alkalmazottak válláról, akiknél kevés a hadra fogható nagyszülő, és gondot okoz a gyerekek privát finanszírozású elhelyezése.
 
Ha azt nézzük, hogy egy öt napos napközis tábor átlagosan 25 ezer forintnál kezdődik, könnyen kiszámolható, mekkora érvágást jelent anyagilag is a családoknak a nyári szünet finanszírozása.
 
A helyzetet nehezíti, ahol több gyerek van, vagy ha a napi logisztika, fuvarozás is rengeteg időt és energiát vesz el a szülőktől.

A céges gyerektábor boldogabbá teszik a dolgozókat

Ezzel az ütős, és figyelmes gesztussal csökkenteni lehet a szülői nyomáson, és elmélyíthető a munkavállalói hűség. A vállalatoknak ez hosszútávon megtérülő befektetés, hiszen a szociális támogatással könnyebben megtartják a dolgozóikat, csökken a fluktuáció, eredményesebb a munkavégzés.
 
A VÉRTESLOVAS Szabadidőparkban a dolgozók gyerekei felejthetetlen élményekkel gazdagodnak, miközben a szülők teljes nyugalomban a munkájukra koncentrálhatnak. Mindenki jól jár.
 
A 6 hektáros területünkön hetente 200 főt tudunk teljes biztonsággal elhelyezni és ellátni.
 
Képzett animátorok felügyelete mellett minden korosztály számára tudunk felejthetetlen élményt biztosítani változatos programjainkkal.
 
A nagyobb szervezetek táborozását heti váltásban oldjuk meg, így, ha Önöknél több száz vagy akár ezer gyerekről van szó, akkor is tudunk rugalmas megoldást kínálni.
 
Kérje ajánlatunkat most, foglalja le időben a helyeket, és élvezze a dolgozói elismerő boldog mosolyát.

Hozzászólások