A menekülő ember - 2. rész

A lánykérés óta Ádám élete pokollá változott.

Azt gondolta, hogy ez lesz életük egyik legszebb időszaka, de Szilvit mintha kicserélték volna.

Az ő nyugodt és csendes szerelme olyan lett, mint egy nikkelbolha. Csapong, folyton nyüzsög és ami a legrosszabb, őt is folyton nyaggatja.

A nagy családi kupaktanács óta le sem száll az esküvőszervezés témáról, és az a legnagyobb „problémája”, hogy milyen stílusú legyen az esküvőjük.

- Sanyi, most komolyan. Olyanokkal jön, hogy milyen stílusú legyen az esküvő. Mutogatja a katalógusokat, mindenféle netes oldalakat. Esküszöm, még az asztaltáblán – nem is hallottam még ilyenről – is képes velem vitába szállni.

- Haver! Gyere el inkább a presszóba, ma amúgy is biliárd party lesz, egy kicsit lazulj már el! Üzenet a konyhaasztalon

„Ádám! Nagyot csalódtam benned. Megbeszéltük, hogy ma este 6-kor találkozunk az esküvői workshopon, és megnézzük a lehetőségeket. Nagyon ciki volt egyedül megjelennem. Téged ez nem is érdekel. Majd jövök.”

Ádámot ez az üzenet fogadta a konyhaasztalon, amikor aznap 10 után hazaért.

Szilvi kiakadt. Na de ennyire?

Este 10 van, és ő még sehol. 11-kor Szilvi még mindig nem volt otthon, ezért felhívta a legjobb barátnőjét. Szilvi már hazaindult, mint kiderült, mire Ádám gyorsan ágyba ugrott alvást színlelve.

Hallotta, ahogy Szilvi hangosan dobálja magát az ágyban, meg mindenféle halk megjegyzéseket tesz, de még horkolást is imitált, csak hogy ne kelljen az éjszaka közepén balhézni. Reggel már hajnalban kipattant az ágyból, és egy üzenetet hagyott a konyhaasztalon.

„Drágám! Rendkívüli értekezletet hívtak össze reggelre. Csókollak. Este mindent átbeszélünk. Szeretlek. Ádám.”

Szilvi dühösen olvasta az asztalon hagyott cetlit. Ádám hetek óta odázza a dolgokat. Ő szinte megszakad. Munka után olvas, ajánlatokat kér, keres, kutat, Ádámot meg mintha nem is érdekelné ez az egész. Ő csak azt szeretné, hogy a nagy napjuk tökéletes legyen.

Több barátnője is férjhez ment már, és tudta, hogy mennyire fontos már az elején lefixálni bizonyos dolgokat, hogy ne legyen azokból később probléma.

Katiék például az utolsó pillanatra hagyták a fotózás kérdését, így jobb híján egy ismerőst kértek fel a feladatra. Kati sírva mutatta neki, hogy kb. 10 kép lett vállalható, a többi homályos vagy semmitmondó. De több fotó is volt a pakliba, amin a templom körüli kóbor kutyákat fényképezte le.

A lagzin pedig a koccintós, haveros képekből lett véletlenül a legtöbb. Szilvi nem fog így járni, ez már biztos. Időben kell fotóst keresni, és ő esküvői videót is szeretne. Juditéknál nem volt tisztázott, hogy a tanúk mennyire ismerik egymást.

Az esküvőn derült ki, hogy régen együtt jártak, és nem túl szépen váltak el. A főasztalnál a hangulat olyan volt, mint egy puskaporos hordó.

Ráadásul az egyik unokatestvér kislányát nem kérték fel koszorúslánynak, akik emiatt el sem mentek a lagziba. Ritáéknál a zene volt botrányos. A nyitó tánc előtt felcsendült a Titanic című film fő betétdala, majd megszólalt az énekesnő, hogy

„Legyen ez a házasság olyan, mint amilyen a Titanicban volt”.

Az egész násznép hangosan hahotázott, és mindenki azon poénkodott, hogy az az első útján el is süllyedt. Szilvi nem is értette, hogy Ádám miért nem érti meg, mennyire fontosan ezek a részletek. Egy vagyont fognak kifizetni a lagzira, nem lehet csak úgy félvállról venni a szervezést.

Vérteslovas Esküvő

Aznap Szilvi küldött egy messenger üzenetet Ádámnak, hogy este meg kellene nézniük pár katalógust. Ha megtalálják végre a ruhákat, akkor már tovább lehet gondolkodni a többi részleten is. Kisvártatva jött is a válasz. Ádám későn érkezik haza, mert rögtönzött csapatépítő sörözést tartanak a cégüknél.

„Kicsim, ne várj, nem tudom, mikor érek haza. Majd holnap megbeszéljük. Csók. Ádám.”

Szilvinél ekkor elszakadt a cérna. Leült a laptopja mellé, és először kiírta magából, mit is gondol Ádám kifogásairól.

De mivel ismerte, és nagyon szerette, kitörölte a hirtelen felindulásból jött keserű sorokat. Helyette egy listát írt arról, hogy a következő 1 hónapban milyen kérdésekben kell döntést hozniuk.

Mindegyik pont mellé tett egy-egy linket is, amiből egyértelművé válhat Ádám számára, miért kell ezzel már most foglalkozni.

Esküvő előtti feladatok (12 hónappal korábban) A ruhák kiválasztása (katalógusok nézegetése, szalonok felkeresése). Ennek ismeretében az esküvő stílusának meghatározása (modern, bohém, hagyományos stb.).

Esküvői videós, fotós keresése. Ceremóniamester vagy vőfély keresése, ha nem akarunk egy unalmas esküvőt. Eldönteni, kik legyenek a tanúk és a koszorúslányok. Virágos keresése. Bejelentkezés a templomba és az anyakönyvvezetőhöz.

Ádám későn ért haza, reggel megint korán kelt. Egész nap semmi életjelet nem adott magáról. Szilvi ismét a barátnőjéhez rohant bánatában munka után, és már temette az esküvőjüket. Csilla, jó barátnőhöz illően adta az ívet, hogy szerinte Ádám már meg is gondolta magát. Egyszer csak pittyent a telefonja. Ádám írt.

„Beszélnünk kell.”

Szilvi gyomorgörccsel tért haza.

Lehet, hogy Ádám már nem is akarja ezt az esküvőt? Remegő kézzel próbálta az ajtózárba dugni a kulcsát, de ahogy ott hajladozott, egyszer csak azon kapta magát, hogy fejjel nekizuhan az ajtónak.

A szomszéd épp vitte le a kutyáját sétálni. Természetesen nem volt rajta póráz, és ahogy elviharzott a lépcsőházban, hátulról elcsapta Szilvit. Ekkor már nem tudta visszafojtani a sírást.

Az arcán elkenődött a reggeli smink, haja csapzott volt, mellkasa csak úgy rázkódott a zokogástól. Ádám kint ült boldogan a konyhaasztalnál. A laptopján nézegetett valamit és látszott, majd elolvad a gyönyörtől.

Szilvi odarohant, és már majdnem belekezdett a fejben százszor elmondott, fájdalmas monológba, amikor meglátta.

Szilvi & Ádám esküvői weboldala

-Kedvesem. Ne haragudj, amiért az utóbbi időben olyan voltam, mint Arnold Schwarzenegger a Menekülő emberben. Nem értettem, mire ez a nagy felhajtás. De az elmúlt napokban beszélgettem pár baráttal és kollégával, akik már megnősültek, és meséltek pár sztorit.

Szeretném, ha ez lenne majd életed legszebb napja. Csináljuk!

Közben rájöttem, hogy a webdesigner ismereteimet is bedobhatom, és elkezdtem összerakni az esküvői weboldalunk vázlatát.

Természetesen, amíg nem beszéljük át az esküvő stílusát, addig csak belső használatra van. Ebben a pillanatban egy halk kattanás hallatszott, majd elment az áram mindenhol.

A gép egy sípolással leállt. Ádám pedig kétségbeesetten mentegetőzni kezdett, és esküdözött, hogy ebben nem volt benne a keze. Hamarosan folytatjuk …

Ez is érdekelhet:

A félrecsúszott jegygyűrű - 1. rész

70+1 pontos esküvőtervező - ellenőrző lista 

Szerző: Hadarik Rita

Címkék

Hozzászólások