Bemutatkozás

Vérteslovas kiváló helyszíne osztálykirándulásoknak, erdei iskoláknak, táboroknak, családi hétvégéknek, baráti összejöveteleknek, születésnapoknak, esküvőknek, valamint céges rendezvényeknek, csapatépítő tréningeknek.

Egész évben várjuk az egyéni és csoportos vendégeket aktív, szabadtéri programokkal, fedett rendezvényteremmel. A festői környezet, finom, házias ételek és a szíves vendéglátás már sok-sok visszajáró baráttal gazdagította a vendégkönyvünket.

Képzett animátorok gondoskodnak a látogatók szórakozásáról és biztonságáról. Sportjátékok, kézműves foglalkozások, lovaglás, medencézés, 3D-karika, bungee-trambulin, floorball pálya használat, és még sok más nagyszerű szórakozási lehetőség áll a Vérteslovasra látogatók előtt.

 

Kirándulási ajánlatok:

Vértes Naturpark:  A szervezet biztosítja a Vértes hegység és a Zámolyi-medence természeti és kultúrális örökségének, valamint a hagyományos gazdálkodási módoknak a megőrzését, mindezek bemutatását. 

Alcsútdobozi Arborétum:  Magyarország legeredetibb angolparkja több, mint 40 hektáros, növényritkaságok egész sorát rejtő tájkert, amelyet az 1820-as években József nádor, HaBsburg főherceg telepíttetett. A Pollach Mihály tervei alapján épült kastélynak és az Ybl Miklós által tervezett pálmaháznak ma már csak a maradványai láthatóak. Az 540 fajból álló fás növénygyűjteményben egyedülálló értéket képvisel a 24 törzset nevelő óriástuja, a zuhatagos bükk, a héttörzsű török mogyoró, a közeli Csaplári erdő Magyarország legidősebb, 170 éves libanoni cédrusa, és az etyeki utat szegélyező, vele egyidős platánsor.

Esterházy-katély, Csákvár: Csákvár központjában áll a hatalmas park övezte, lenyűgöző méretű, volt Esterházy-kastély. A kastély ma kórházként funkcionál, az egykori színházból könyvtár lett, az istállóból pedig ebédlő. A mögötte elterülő gyönyörű angolpark szabadon megtekinthető, de látogatási időben a kastély épület is látogatható.

Haraszt-hegyi tanösvény, Csákvár:  A Vértes rendkívül látványos tanösvénye, egy hazánkban páratlan szubmediterrán terület, a Haraszt-hegy kopár, dolomitsziklás környékét mutatja be egy rövid körtúra segítségével. A tanösvény talán októberben a legszebb, amikor a vörösen izzó cserszömörce teljesen elborítja a hegyoldalt, de a májusi időszak is nagyon vonzzó az ezernyi színes virággal fedett rétekkel. A túra hossza: 3,5 Km.

Kamalduli remeteség, MajkA némasági fogadalmat tett szerzetesek 250 évvel ezelőtti életének békéjét találhatja meg a látogató Majkon. Ám nemcsak hangulatában egyedülálló az erdők ölelte, tavak szomszédságában fekvő remeteség, hanem Európa-szerte kuriózumnak számító barokk műemlékegyüttes is egyben, amely tizenhét cellaházból, templomtoronyból és kolostorból áll.

Bauxitföldtani Park, Gánt:  Az egykori bauxitbánya külszíni fejtése kihagyhatatlan látnivaló. A marsbéli területen informatív tanösvény kalauzolja végig a látogatókat. A 13 állomásból álló túra 1-1,5 óra alatt végigjárható, az év minden napján szabadon látogatható. Az ismertető táblákkal jelzett útvonalon betekintést nyerhetünk a környék földtörténeti múltjába, és megismerkedhetünk a telepen található ásványokkal. A bányagödör szélén a mesterségesen kialakított tárnában és annak udvarán hozták létre az érctelep felfedezőjéről, Balásy Jenőről elnevezett Bauxitbányászati Múzeumot. A múzeum november 1. és március 31. között zárva tart.

Mezítlábas Park, Tabajd:  A Vértes déli lankáitól kissé távolabb található a tabajdi élmény ösvény, amely 21 járófelülettel kényezteti vagy éppen dolgoztatja meg a mezítelen talpakat.Ha a séta közben a patak hűs vízébe is bemerészkedik a bátor látogató, igazi felüdülésben lesz része.

Vitány vár, Vértessomló:  Az 1320-as években valószínűleg a Csákok építették a várat az Északi-Vértesben 377 m magasságban egy keskeny hegygerincen. A Tatabánya és Vértessomló közelében található várrom valaha a Vértes egyik büszkesége volt. A Tatai-medence több települése tartozott a várhoz, ám annak pusztulása után aztán a Tatai vár tartozéka lett valamennyi. Bél Mátyás leírása szerint "Vitam várának" fekvésére a szűk alépítmények a jellemzőek, szélesen nyíló kilátással. Bár nehezen közelíthető meg, szép kirándulóhely, ritka nevezeteség.

Várgesztesi vár, Várgesztes:  A községtől 1,5 km-nyire délre található hegy kúpján található "Gesztes Vára", amely méreténél fogva a vértesi várrendszer egyik legjelentősebb láncszeme volt. A Magyar Állam tulajdonában lévő, romjaiban is jelentős vár feltárása, helyreállítása és újjáépítese az 1960-as években megtörtént, ám jelenleg felújítási munkálatok miatt a műemlék ideiglenesen zárva tart.

Csókakői vár:  Csókakő vára különleges régészeti-műemléki érték: Fejér megye lényegében egyetlen középkori eredetű, s a török hódoltság idején is használatban maradt vára. Egyike azon kevés erősségeknek, melynek pusztulása nem kötődött a Habsburg várrombolási hullámhoz, csupán az évszázads elhanyagoltságból adódó enyészettel kellett megkűzdenie. A vár újjáépítését a megalakult Várbarátok Társasága végzi, ezért évről-évre szépül a vár.

Turul emlékmű és Szelim-barlang, Tatabánya:  Európa legnagyobb bronzmadara. Kiterjesztett szárnya 14 m, karmaiban az Árpád-kard is 14 m hosszú. A szobor Árpád honfoglaló magyarjainak a bánhidai síkon 907-ben Szvatopluk morva fejedelem fölött aratott győzelmére emlékeztet. A jeles alkotás Tatabánya meghatározó jelképévé vált, a város címerében is szerepel. Környékén, a Turul parkerdő védett területén tanösvény vezet a 45 m hosszú Szelim-barlanghoz és a kilátóhoz.

 

Vértesboglári látnivalók:

 • Tájház

 • Régi parasztházak

 • Római-árok

 • Plébániaház - Fellner Jakab építette 1761-ben

 • Assisi Szent Ferenc templom, előkertjében Nepomuki Szent János, Szent Vendel és Szent Flórián szobrával

 • Kálvária-domb Mária szoborral

 • Régi temető és sírkövei

 • Kápolna

 • Négy présházegyüttes 

 • Vértesboglári horgásztó

 • Boglár-tanya

 • Kőhíd

 • Gémeskutak

 • Feszületek

"..egy olyan hely, ahol a lovak és az emberek barátok.

Nincs agresszió, ostorcsapás, hangos szó vagy bántás az idomítás során.

Csak a végtelen türelem."

Vendégkönyv

Arnold köszönjük ezt a másfél napot nagyon jó volt ennél jobb helyen NEM voltam még sehol.
Erik és Arnold nagyon jó volt az esti játék!!!!!

Írd meg te is véleményeidet!